La candidatura ha comptat amb l’aval del 75% de les entitats membres.

  • L’empresària encapçala l’única candidatura presentada a les eleccions de l’organització representativa de les pimes de Catalunya.
  • Maria Helena de Felipe agraeix l’esforç i reconeix la tasca feta per Eusebi Cima –el president sortint- per fer de Fepime l’organització representativa que és avui.
  • Els representants de l’Assemblea elegeixen també els 42 membres de la Junta Directiva.

L’Assemblea General de Fepime ha escollit Maria Helena de Felipe Lehtonen com a nova presidenta de l’entitat en substitució d’Eusebi Cima, que ha estat al capdavant de la institució els darrers mandats. De Felipe ha encapçalat l’única candidatura que s’ha presentat a les eleccions i que ha comptat amb l’aval del 75% de les entitats membres de la institució. Amb l’elecció de la candidatura de Maria Helena de Felipe, es renoven també els 47 vocals de la Junta Directiva de l’entitat, fruit del procés electoral que la Junta Directiva de Fepime va convocar el proppassat 2 de juny en anunciar Eusebi Cima la finalització de la seva gestió al capdavant de l’entitat.

Lideratge empresarial

Maria Helena de Felipe Lehtonen -vicepresidenta de Fepime des del 2011- és advocada especialista en Dret Laboral d’Empresa i exerceix des del 1986 davant la Jurisdicció del Social en els diferents tribunals laborals d’Espanya.

Sòcia fundadora de l’empresa d’assessoria empresarial FES Consulting Empresarial, actualment presideix l’Associació d’Organitzacions d’Empresàries de la Mediterrània (Afaemme), organització que va fundar el 2002 i que reuneix una quarantena d’associacions d’empresàries d’arreu de 21 països de la Mediterrània. I és que Maria Helena de Felipe és experta en temes de gènere i empresa, cosa que l’ha dut a ser la pionera en presentar les conclusions d’un projecte de gènere empresarial al Parlament Europeu l’any 2006. Alhora és l’única representant espanyola de la CE a la seva xarxa d’igualtat de gènere sobre posicionament de les dones en l’àmbit polític i econòmic a Brussel•les des del 2008. Ha organitzat diversos Trobades Internacionals sobre temes de gènere i empresa, com per exemple el Mediterranean Women Entrepreneurs Forum, l’última edició del qual es va celebrar a Barcelona.

En la seva primera intervenció davant l’Assemblea de Fepime com a presidenta, Maria Helena de Felipe ha volgut fer una lloança de la tasca esforçada que des de l’associacionisme empresarial moltes persones fan de manera silenciosa en favor del progrés econòmic i social del país: “A tots vosaltres, que esteu arreu del territori de Catalunya i als diferents sectors de l’economia catalana, vull acompanyar-vos en la tasca important que cada dia feu al vostre sector o territori, que manlleveu hores de la vostra empresa o de la vostra família, però que considereu que cal fer-ho en favor de l’activitat emprenedora i, per tant, de l’economia del nostre país”.

Alhora, Maria Helena de Felipe ha volgut fer un reconeixement sincer a Eusebi Cima i a la Junta Directiva sortint per “la feina feta per les pimes del nostre país i, especialment, per la bona feina que ha permès a Fepime assolir la seva condició d’organització empresarial més representativa a Catalunya. Som el que som de manera merescuda per tot allò que representem, cosa que ens permet la rellevància institucional que ens pertoca davant de les administracions públiques de Catalunya i els seus diferents organismes i entitats”.

A l’Assemblea General de Fepime estan representades les organitzacions empresarials sectorials i territorials, els representants de les quals han elegit els nous 42 membres de la Junta Directiva de la candidatura encapçalada per Maria Helena de Felipe. Els nous vocals de la Junta Directiva de Fepime són:

  • Representants de les organitzacions territorials: Anton Abad i Pous; Andreu Basseda Tous; Josep Antoni Belmonte Marín; Albert Calzada Vilaseca; Joan Casadevall Canals; Emili Castellà Llorca; Eudald Castells Martí; Gil Cristià Llevat; Sebastià Espinet Fernandez; Ramon Felip i Bolba; Josep Figols Escarré; Francesc García-Planas; Josep Maria Gardeñes Solans; Miquel Gotanegra Portell; Maria Teresa Llorens Torres; Roser Moré; Joan Moretó; Joaquim Padrós Simón; Juan Pedro Pirretas; Ernest Plana Larrousse; Ignasi Puig; Manuel Rosillo; Joan Horaci Simó Burgues; Jordi Sole Tuya; Alfons Vilà; Joan Vilalta Boix.
  • Representants de les organitzacions sectorials: José Ángel Abancéns Casorrán; Marc Bonavía; Anton Bentanachs Bernada; Celso Besolí Capdevila; Joan Canals Oliva; Antoni De Ribera; Maria Rosa Eritja Casadellà; Joan Estapé Mir; Beatriz Fernández-Tubau Rodés; Joan Granados Duran; Alexandre Juanola i Ribera; Jordi Martínez Seuba; Josep Pampalona; José Maria Pujol Artigas; Baldiri Ros Prat; Isacc Sayol Piedra.

La Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya – Fepime Catalunya és l’organització empresarial de la petita i mitjana empresa més representativa a Catalunya. Fundada l’any 2000, Fepime representa a través d’una cinquantena d’organitzacions uns 300.000 pimes i autònoms de Catalunya.