Foment del Treball i Fepime reiteren que, en coordinació amb la CEOE, activarà tots els mecanismes de negociació i parlamentaris, per evitar posar en marxa aquest programa de govern.

Foment del Treball i Fepime consideren “molt perjudicial” l’acord de govern per la propera legislatura que van presentar ahir els partits polítics PSOE i Unidas Podemos, que han previst formar un govern de coalició a partir de la investidura del candidat socialista i president en funcions, Pedro Sánchez. L’acord anunciat perjudica el creixement econòmic del país i a les grans empreses, pimes i autònoms, desmotiva la inversió, no genera confiança i frena la generació d’ocupació en un context de desacceleració econòmica.

Foment, que analitzarà a la Junta Directiva i Assemblea General del 13 de gener el programa de govern i també l’avantprojecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2020, lamenta que l’acord vagi en la direcció d’incrementar la pressió fiscal a empreses i persones físiques i, a la vegada, modificar aspecte rellevants de la Reforma Laboral de l’any 2012, que van ser determinants per evitar el tancament de moltes empreses espanyoles durant els anys més durs de la crisi econòmica iniciada el 2008.

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, recorda que per incrementar els ingressos públics és prioritari atacar l’economia submergida en deu punts en relació al PIB. En total els ingressos ascendirien a 100.585 milions d’euros en el conjunt dels quatre primers anys i, a partir del quart, s’aconsseguirien uns ingressos recurrents de 40.000 milions anuals.

La presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, considera essencial facilitar l’activitat de pimes i autònoms, en un context de desacceleració econòmica, per no perjudicar l’ocupació.

Coordinació amb CEOE

Foment del Treball, en coordinació amb la CEOE, impulsarà tots els mecanismes necessaris tant parlamentaris com de negociació, per evitar posar en marxa aquest programa de govern tan negativu per l’economia productiva.