La UPM reclama que la formació professional s’adapti a les necessitats del sector del metall

La manca de personal qualificat, l’accés al crèdit, l’accés a informació comprensible en matèria de digitalització i la targeta professional del metall (TPM) destaquen entre les inquietuds del sector metal·lúrgic.

La seu de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) ha acollit aquest dilluns una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

En relació al tema central del congrés, el director general de la UPM, Mariano Domingo,  ha assegurat que “encara ningú ha sabut explicar exactament en què consisteixen la digitalització i la indústria 4.0. Es necessari que la informació arribi al ‘empresari d’una forma comprensible perquè entenguin què els passarà als que no estiguin al dia”.

En aquest sentit també ha destacat els diferents ritmes d’integració al món tecnològic en funció de la grandària de les empreses, tenint-ho els autònoms i les pimes més complicat degut a la falta de temps i recursos.

Per això ha demanat també que s’adoptin mesures que ajudar a la gestió de les petites empreses, facilitant l’accés al crèdit d’una forma àgil i amb lleis que siguin més contundents amb la morositat.

Domingo també ha posat èmfasi en el poc coneixement que existeix sobre la Formació Dual: “Tal i com s’exerceix a Alemanya, la Formació Dual és un potenciador d’ocupació i de professionals qualificats. Cal madurar el concepte i que les empreses se’l creguin”, ha assegurat.

En la mateixa línia, ha comentat que l’oferta formativa actual no s’adapta, suficientment, a les necessitats del sector i que cal treballar per un model de formació que sigui flexible i que tingui en compte les necessitats específiques de cada sector.

La sessió també ha servit per comentar temes com la difícil crisi que ha viscut el sector (més del 35% de les empreses han tancat des de 2007); els diferents interessos i inquietuds en funció de cada subsector i la necessitat de generar estudis sectorials que permetin tenir de forma freqüent una radiografia de com evoluciona el sector de metall.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

15 de maig de 2018|
X

Send this to friend