L’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès ha exposat les inquietuds més importants dels empresaris de la zona entre les que destaquen l’elevat preu de l’energia, la lentitud de les gestions administratives, el desdoblament de la R3 i el volum de trànsit a la C-17.  

La seu de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès ha acollit aquest dijous una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

La sessió  ha començat amb la principal preocupació dels empresaris de la zona: la manca de personal qualificat. Des de l’AIBV han exposat que moltes empreses els truquen directament demanant perfils professionals pels que no troben personal.

“Falten mecànics, torners, xofers, personal de manteniment… és a dir, gent d’ofici per treballar a la fàbrica i no als despatxos. Una mancança que posa de manifest que les escoles professionals no funcionen” ha explicat Joan Moretó, president de l’AIBV.

En aquesta línia, l’AIBV ha proposat a l’administració local fer un programa de garantia juvenil per tal de formar a 80 joves en les especialitats que necessiten les empreses de la zona per cobrir els llocs vacants. “Cal apropar el món industrial a l’escola per tal de canviar la visió i recuperar els oficis que s’estan perdent”, ha afirmat Moretó.

Un altre tema destacat ha estat la lentitud dels tràmits administratius. “No és lògic que les administracions demanin als empresaris contínuament dades de les que ja disposen”, ha reivindicat Moretó. S’han destacat la multitud de llicències, permisos i tramitacions que els empresaris es veuen obligats a entregar, amb la conseqüent pèrdua de temps i també de diners, ja que cal abonar diferents taxes a nivell local, comarcal, autonòmic i estatal. En aquest sentit també s’ha destacat que produir a Catalunya surt molt més car que en altres comunitats autònomes.

Pel que fa a infraestructures s’ha reivindicat el desdoblament de la R3 de Rodalies i també solucions per als enllaços de la C-17 on es creen constantment embussos, sobretot amb l’arribada de grans empreses com Amazon o Mango.

Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són l’encariment del preu de la llum que obliga a les empreses a muntar el calendari de producció en funció del cost de la corrent i la facilitat que tenen les grans empreses a l’hora de digitalitzar-se en contraposició a les més petites, que es queden enrere.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEE, AEGP, AIJEC, CECOT,  COELL, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, UEA, UEI, UIER i UPM.