Fepime i Foment reforcen els llaços de col·laboració amb la Unió pel Mediterrani

El Secretari General de la Unió pel Mediterrani (UpM), Nasser Kamel, convidat per Mª Helena de Felipe, Presidenta de Fepime i Vicepresidenta de Foment on recentment ha estat nomenada Presidenta de la Comissió Assessora de la Unió Europea i programes Europeus, ha visitat Foment del Treball, on s’ha reunit amb el President de la patronal catalana, Josep Sánchez-Llibre.

La trobada ha servit perquè Kamel, elegit secretari de la UpM el juny passat de 2018, hagi pres contacte amb la nova Presidència del Foment i hagi pogut captar de la mà de Josep Sánchez Llibre la vitalitat del teixit associatiu de les empreses de Catalunya.

De la mateixa manera, Kamel i Sánchez-Llibre s’han emplaçat a reforçar els llaços entre la principal patronal de Catalunya i l’organització intergovernamental euromediterrània, tenint en compte que Barcelona i tota Catalunya són un dels enclavaments més importants de la ribera mediterrània, quant a dinamisme econòmic i capacitat empresarial.

La Unió pel Mediterrani (UpM), que aquest 2018 ha complert 10 anys d’activitat, és l’organització intergovernamental euromediterrània que reuneix els 28 països de la Unió Europea i a 15 països del sud i l’est del Mediterrani. Aquesta institució és fruit de l’anomenat Procés de Barcelona, que es va iniciar en 1995 amb l’objectiu d’enfortir les relacions entre Europa i els països del sud del Mediterrani, en el marc d’una associació euromediterrània millorada que contribueixi a aconseguir la pau i la seguretat a la regió.

Des de 2008, doncs, la UpM proporciona un fòrum per a millorar la cooperació i el diàleg regionals, així com la implementació de projectes i iniciatives concretes amb impacte tangible en els ciutadans dels seus Estats membres.

La Secretaria General de la UpM està situada a Barcelona i és la plataforma per a operar les decisions preses pels Estats membres, mitjançant la preparació de reunions ministerials, la facilitació de plataformes de diàleg regional i el desenvolupament de projectes regionals estratègics.

La Secretaria General de la UpM opera sota la direcció del Secretari General, amb el suport de sis Secretaris Generals Adjunts (DSG), cadascun a càrrec d’una divisió sectorial: Desenvolupament de Negocis i Ocupació, Assumptes Socials i Civils, Educació Superior i Recerca, Aigua i Medi Ambient, Transport Desenvolupament Urbà i Energia i Acció Climàtica.

El secretari general i els DSG són nomenats pels Estats membres per un període de tres anys, reelegibles una vegada. Tres DSG són nominats per països de la UE i tres per a països del sud i l’est.

L’equip de la Secretaria de la UpM està format per més de 60 membres del personal internacional de més de 20 països, inclòs el personal diplomàtic i tècnic, secundat pels Estats membres i institucions associades, com la Comissió Europea, el Banc Europeu d’inversions (BEI) i la Caisse donis Dépôts de França.

15 de gener de 2019|
X

Send this to friend