La presidenta de Fepime Catalunya es reuneix amb Esteban Barnús, President de la Comissió de Desenvolupament Econòmic, Productiu i la Microempresa de l’Assemblea Nacional d’Equador. 

La presidenta de Fepime Catalunya, Maria Helena de Felipe, ha mantingut una trobada aquesta setmana a Barcelona amb Esteban Barnús, President de la Comissió de Desenvolupament Econòmic, Productiu i la Microempresa de l’Assemblea Nacional d’Equador i exministre d’Electricitat i Energia Renovable.

Barnús es troba a Catalunya amb la comissió parlamentària en una visita per captar inversions al país arran de l’aprovació de la Llei de Foment Productiu a Equador. La nova llei afavoreix l’atracció d’inversions (mitjançant exempcions fiscals i altres ajudes) i al mateix temps, la dolarización del país elimina el risc de la devaluació de la moneda.

“A Equador existeixen les condicions adequades per potenciar la inversió de la petita i mitja empresa catalana”, ha assegurat Barnús en la trobada.

En aquesta mateixa línia, l’exministre ha compartit amb la presidenta de Fepimel’interès d’Equador en sectors en els quals Catalunya té tradició industrial i empresarial com per exemple l’agricultura, la metal·lúrgia, el turisme o el tèxtil.

La reunió, en la qual també ha participat el secretari general de la patronal, ha servit per explorar vies de col·laboració entre les empreses i les associacions que formen part de Fepime Catalunya amb les empreses d’Equador. Així, s’ha acordat la possibilitat de crear una comissió de treball conjunyeix per estudiar com facilitar que pimes catalanes puguin viatjar a Equador i ala inversa.

“Catalunya reuneix les condicions necessàries perquè les empreses equatorianes puguin establir relacions amb pimes europees i, d’altra banda, Equador ofereix a les pimes catalanes bones oportunitats per invertir i obrir-se a un nou mercat”, assegura Maria Helena de Felipe.