Fepime engega el programa ‘Internacionalització de proximitat’

Fepime engega el programa ‘Internacionalització de proximitat’

L’objectiu és desenvolupar el potencial exportador de les pimes a Europa.

“Vendre més, més a prop, per arribar més lluny”, aquest és el lema del Programa ‘Internacionalització de proximitat’ que ha posat en marxa Fepime Catalunya amb la voluntat d’ajudar a les pimes en el seu procés per exportar a diferents països d’Europa.

En la primera sessió, José Mª Cervera Casanovas ha explicat a les diferents empreses assistents que l’objectiu d’aquest programa és donar directrius que ajudin a les pimes a navegar internacionalment.

“Ens enfoquem a buscar nous clients a pols de dinamització econòmica a Europa, on hi ha grans empreses però també moltes pimes”, ha assegurat.

Cervera també ha posat de manifest que és l’empresari el que ha d’estar convençut de la internacionalització i que cal anar fent petites passes però segures. En aquesta línia, ha explicat que sovint les empreses familiars i les pimes tenen una baixa acceptació del risc i, per tant, no aposten per fer negocis a nivell internacional. “I amb aquest programa volem ajudar precisament a les pimes a resoldre aquests problemes i prendre decisions”, afirma Cervera.

El programa inclou visites comercials d’un dia a diferents ciutats europees per conèixer de primera mà com s’organitzen les empreses de diversos sectors i posar en contacte el teixit empresarial català amb les institucions i gremis d’Europa per tal de crear ponts i vincles a nivell comercial i institucional.

“El programa, a més, inclou seguiment i atenció durant tot el procés després de realitzar el viatge i contactar amb possibles clients. Es realitzaran reunions per veure com evoluciona cadascuna de les pimes participants i es generarà una agenda de treball per seguir endavant”, ha ressaltat Cervera.

La sessió, que ha acabat amb un torn de preguntes en el què els assistents han pogut plantejar els seus neguits, es repetirà de cara al setembre per atraure a més pimes.

13 de juliol de 2017|
X

Send this to friend