Sota el lema “La digitalització, el futur de la pime catalana”, la patronal vol conèixer de primera mà la realitat i les necessitats de les pimes catalanes en el seu procés de digitalització per adaptar el seu negoci al nou entorn digital.

A les sessions de treball del congrés, que s’allargaran durant quatre mesos, també es tractaran matèries com el finançament, les infraestructures, la fiscalitat i les relacions amb l’administració, entre altres.

Barcelona, 13 de febrer de 2018

Fepime Catalunya, la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, organitza el III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que començarà el 20 de febrer a la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) i acabarà a mitjans de maig. La tercera edició del congrés consta de més d’una dotzena de trobades territorials i sis sectorials que se celebraran a les seus de les diferents organitzacions arreu de Catalunya per tal d’abordar les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes.

L’objectiu de la presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, és poder escoltar de primera mà les necessitats i les propostes dels empresaris a tot el territori per tal d’elaborar un document “que ens permeti detectar les problemàtiques que afecten a l’activitat empresarial de cada territori i sector per tal de treballar, buscant solucions a les necessitats reals de les pimes catalanes”.

Sota el lema “La digitalització, el futur de la pime catalana”, les trobades comptaran amb la participació de la presidenta, Maria Helena de Felipe i el secretari general de Fepime, César Sánchez i també amb cadascun dels presidents de les associacions i els membres de les seves juntes executives, tots ells empresaris.

La voluntat de la patronal catalana és establir un diàleg interactiu en les diferents sessions de treball per abordar les preocupacions de les pimes, primordialment en l’àmbit de la transformació digital. Fepime, que ha fet una clara aposta per la digitalització al llarg del 2017 oferint diferents cursos als seus associats, vol conèixer les dificultats que troben les pimes catalanes per adaptar el seu negoci al nou entorn digital, per tal de seguir sent competitives.

Durant les trobades, també s’abordaran altres temes d’interès com infraestructures, finançament, fiscalitat, innovació, internacionalització, relacions laborals, consum energètic, tràmits administratius, formació i competència deslleial, entre altres.

El congrés tindrà un acte de cloenda a Barcelona el 4 de juny per exposar les principals conclusions i propostes dels empresaris de Catalunya i la patronal farà arribar una còpia del document final a les administracions publiques i partits polítics. A la cloenda del congrés, que es celebrarà d’11h a 14h a la seu de Fepime (Via Laietana, 32), estan convidats representants del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), un Ministre/a del Govern d’Espanya, el Director General d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, la Secretària d’Estat de Comerç, representants del Govern de la Generalitat de Catalunya, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà i el president de CEPYME, Antonio Garamendi.

Les trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEB, ACEE, AEBALL, AECEBRE, AEGP, AFAEMME, AIBV, AIJEC, CECOT, CEDOSONA, CEPTA, CIESC, COELL, FAGEM, FECOM, FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, SCF, TEXFOR, UEA, UEI, UIER i UPM.