La patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya afirma que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea sense un acord suposarà un greu problema per a les pimes catalanes, especialment per a les empreses del sector turístic.

Fepime Catalunya vol mostrar la seva preocupació davant la possibilitat que el Regne Unit es desvinculi de la Unió Europea sense arribar a un acord. “Suposarà un desastre per a totes les pimes d’Europa, i en conseqüència també per a les petites i mitjanes empreses a Catalunya”, assegura la presidenta, Maria Helena de Felipe.

El Regne Unit és el segon emissor de turistes a Catalunya (després de França) amb més de 2,1 milions de turistes a l’any que generen uns ingressos de més de 1.750 milions d’euros. “Un Brexit sense acord comportarà problemes de mobilitat, l’esvaïment de l’espai Schengen i, per tant, una caiguda del turisme britànic a Catalunya. Sectors com la hosteleria independent, les companyies de transports, els comerços de zones turístiques o els restauradors poden veure’s especialment afectats”, explica De Felipe.

També les exportacions catalanes, que ara representen el 21,3% de les exportacions d’Espanya al Regne Unit, es veuran afectades. Catalunya exporta principalment vehicles, aparells i material elèctric, plàstics i manufactures.

“El pes del Regne Unit dins de l’economia de la Unió Europea i per tant per a l’economia catalana i espanyola, és molt important. Trencar les relacions econòmiques entre el Regne Unit i la Unió Europea sense un acord i sense que estigui regulat provocarà un alentiment de l’economia que tindrà efectes negatius a nivell global sobre el conjunt de l’economia”, conclou De Felipe.