L’AIJEC comparteix les inquietuds dels joves empresaris de Catalunya amb Fepime en el marc del 3r Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018.

L’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) ha protagonitzat aquest dilluns una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

Durant la sessió s’ha posat de manifest que actualment hi ha moltes empreses i startups que han nascut precisament gràcies a la digitalització i que ja la incorporen en el seu ADN des de l’inici. Tot i així, des de l’AIJEC asseguren que cal trencar la barrera de que la digitalització és només per a les grans empreses ja que moltes petites empreses poden trobar un retorn immediat amb poc pressupost apostant per la digitalització. “Una petita botiga de barri pot convertir-se en un negoci molt més gran gràcies a l’ecommerce, exportant per exemple internacionalment. Cal que les pimes s’animin i vegin un rendiment i un augment de la productivitat ja des del primer pas cap a la digitalització”, ha explicat Eloi Palà, president de l’AIJEC.

En aquesta mateixa línia, han exposat que actualment conviuen els “early adopters” (que ja han nascut en l’entorn digital) amb empreses que estan al marge de la digitalització. “L’avanç de la tecnologia digital és exponencial, no lineal i per tant cal prendre decisions diferents perquè la velocitat es multiplica a cada segon. Qui no pugi al tren de la digitalització quedarà molt endarrerit”, assegura Palà.

Tot i així, s’ha destacat que molts petits empresaris no confien en els serveis professionals perquè en alguns casos ja s’han gastat diners amb anterioritat que no han servit per res. “La desconfiança suposa també una barrera a la digitalització perquè els consultors digitals poden millorar l’estratègia de l’empresa però això representa un canvi cultural pel petit empresari, que porta tota la vida fent el mateix de la mateixa manera”, ha explicat Dani Casanovas, secretari general d’AIJEC.

Durant la sessió de treball també s’ha exposat la necessitat d’un canvi de tarannà cultural respecte la figura de l’empresari, que sempre es representa com un personatge gris que només te deures però cap dret. En aquesta línia, s’ha ressaltat la preocupació dels joves empresaris pel pagament d’impostos que no tributen a Espanya (com les campanyes de Facebook) i els pocs avantatges fiscals que obtenen les empreses que fan les coses bé i paguen els tributs corresponents al territori on operen.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

Les properes trobades del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya se celebraran a les seus de diferents entitats associades com ACEE, AEGP, CECOT,  FEGP, FOEG, l’Institut Agrícola de Sant Isidre, UEA, UEI, UIER i UPM.