El futur del sector tèxtil és internacional, verd i centrat en el consumidor

LAgrupació Espanyola de Gènere de Punt afirma que els reptes de futur del sector son la innovació, la sostenibilitat, la digitalització, la internacionalització i la formació.

La seu de Fepime Catalunya ha acollit aquest dijous la sessió amb  l’Agrupació Espanyola de Gènere de Punt (AEGP) dins el marc del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori.

El president de l’AEGP, Joan Canals, ha posat de manifest el pes del gènere de punt en l’economia catalana i ha destacat que “els cinc grans reptes als que hem de fer front són innovació, sostenibilitat, digitalització, internacionalització i formació”.

En relació a la digitalització, tema central del congrés d’enguany, es destaca la necessitat de desenvolupar una cultura digital dins del sector donant a conèixer les tecnologies disponibles. A més, els empresaris del sector demanen plans i fons públics que facilitin les inversions en digitalització, ja que les pimes no tenen els mateixos recursos que les grans empreses.

D’altra banda, es posa de manifest que la internacionalització s’ha duplicat i que és necessari incrementar la base exportadora i que les pimes ho puguin fer de forma regular.

Pel que fa a la formació, els empresaris consideren imprescindible fomentar les vocacions i atreure el talent al sector, que actualment té una ocupació del 100%.  Afirmen que l’alineament entre empreses, universitat, centres tecnològics i recursos financers no és l’adient per potenciar la innovació i l’emprenedoria.

Per últim, es considera la sostenibilitat com un element clau en el sector tèxtil ja que, amb el creixement de la població mundial, es preveu escassetat de matèria prima com el cotó i això comporta la necessitat de reciclar.

Fepime Catalunya farà arribar totes les conclusions del congrés, que s’exposaran en un acte de cloenda el proper 4 de juny a Barcelona, a les administracions públiques i partits polítics.

11 de maig de 2018|
X

Send this to friend