Documentació

En aquesta secció podràs consultar tota la documentació d’interés per a la Pime.

21 Recomanacions Prioritàries pel 21D

Document que hem elaborat des de FEPIME amb la finalitat d’encoratjar al nou govern de la Generalitat de Catalunya, que sortirà de les urnes el proper 21 de desembre, a implementar les reformes necessàries per contribuir a la millora de la competitivitat i el creixement de la pime catalana.

descarga_pdf 21 Recomanacions Prioriàries ple 21D

Pacte Nacional per a la Indústria

Fepime, juntament amb altres agents socials va signar el Pacte Nacional per a la Industria.

descarga_pdf Pacte Nacional per a la Indústria

 Tercer Butlletí trimestral sobre l’ocupació a les Pimes

El passat 5 de juny Cepyme va presentar en roda de premsa el 3r Butlletí trimestral sobre l’Ocupació a les Pimes, amb dades corresponents al primer trimestre d’aquest any. Es tracta d’una iniciativa que Cepyme desenvolupa en col·laboració amb Randstad, amb l’objectiu de proporcionar una estadística realista i fiable de l’aportació que les petites i mitjanes empreses realitzen a l’ocupació al nostre país i, al mateix temps, identificar els perfils laborals més demandats, en un intent per aproximar l’oferta i la demanda i millorar l’adequació professional a les necessitats de les nostres empreses.

descarga_pdf Tercer Butlletí trimestral sobre l’ocupació a les Pimes

Llei de reformes urgents del Treball Autonòm


Resum de les novetats que introdueix la proposta de Llei de Reformes Urgents del Treball Autònom, aprovada pel Congrés dels Diputats (amb el suport de tots els grups polítics) i enviada al Senat el passat 28 de juny.

descarga_pdf Resum reforma Llei Treball Autònom

I Informe de la situació econòmica i laboral de  PIME catalana

Les pimes catalanes lideren la creació d’ocupació i la contractació indefinida. L’estudi elaborat per Fepime Catalunya posa de manifest l’evolució positiva de les petites i mitjanes empreses catalanes en contraposició a les problemàtiques que pateixen com ara els majors costos laborals en comparació amb les pimes espanyoles o la dificultat d’adaptar-se a les noves tecnologies.

descarga_pdf Informe Pime catalana

tribunal_justicia_ue4Nota informativa sobre Sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea resolt un tema que no és nou en l’Ordenament Jurídic Espanyol i que es dóna, quasi exclusivament, en l’Administració Pública; tot i que aquesta resolució no distingeix entre empreses privades i Administració. Es tracta dels supòsits de persones interines que prestin serveis durant molts anys i que , després d’aquest període, el seu contracte és extingit perquè la persona a la qual substituïa, torna a treballar o, la plaça que estava ocupant de manera interina és guanyada per un altra persona, després de la convocatòria del corresponent concurs.

descarga_pdf Nota Informativa

Inversiones_PRL Perquè prevenir és molt rentable?

Els continguts d’aquest díptic incentiven i justifiquen la rendibilitat econòmica de les inversions en matèria de prevenció de riscos laborals, indicant els motius pels quals és rendible i enumerant els beneficis que es retornen de forma directa o indirecta de les inversions efectuades.

descarga_pdf Díptic inversions PRL

IMG_6236Noves ajudes per a la inversió industrial i de la pime 2016

PDF’s de les ponències de la Jornada de “Noves ajudes per a la inversió industrial i de la pime 2016” que vam celebrar, juntament amb Foment del Treball, el passat dia 17  de març.

descarga_pdf Instruments financers i suports directes de la DGIPYME a la Inversió Industrial

descarga_pdf Enisa, alternativa de finançament per a pimes

VII-diagnostico-financiero-empresa-espanola

VII Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola

El passat dia 10 de maig CEPYME va presentar el “VII Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola”, un informe que, des de fa 3 anys, desenvolupen en col·laboració amb l’escola de negocis EADA i que dibuixa una radiografia bastant aproximada de la situació actual de les nostres empreses.

descarga_pdf VII Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola

X