Documentació

En aquesta secció podràs consultar tota la documentació d’interés per a la Pime.

I Informe de la situació econòmica i laboral de  PIME catalana

Les pimes catalanes lideren la creació d’ocupació i la contractació indefinida. L’estudi elaborat per Fepime Catalunya posa de manifest l’evolució positiva de les petites i mitjanes empreses catalanes en contraposició a les problemàtiques que pateixen com ara els majors costos laborals en comparació amb les pimes espanyoles o la dificultat d’adaptar-se a les noves tecnologies.

descarga_pdf Informe Pime catalana

tribunal_justicia_ue4Nota informativa sobre Sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea resolt un tema que no és nou en l’Ordenament Jurídic Espanyol i que es dóna, quasi exclusivament, en l’Administració Pública; tot i que aquesta resolució no distingeix entre empreses privades i Administració. Es tracta dels supòsits de persones interines que prestin serveis durant molts anys i que , després d’aquest període, el seu contracte és extingit perquè la persona a la qual substituïa, torna a treballar o, la plaça que estava ocupant de manera interina és guanyada per un altra persona, després de la convocatòria del corresponent concurs.

descarga_pdf Nota Informativa

Inversiones_PRL Perquè prevenir és molt rentable?

Els continguts d’aquest díptic incentiven i justifiquen la rendibilitat econòmica de les inversions en matèria de prevenció de riscos laborals, indicant els motius pels quals és rendible i enumerant els beneficis que es retornen de forma directa o indirecta de les inversions efectuades.

descarga_pdf Díptic inversions PRL

IMG_6236Noves ajudes per a la inversió industrial i de la pime 2016

PDF’s de les ponències de la Jornada de “Noves ajudes per a la inversió industrial i de la pime 2016” que vam celebrar, juntament amb Foment del Treball, el passat dia 17  de març.

descarga_pdf Instruments financers i suports directes de la DGIPYME a la Inversió Industrial

descarga_pdf Enisa, alternativa de finançament per a pimes

VII-diagnostico-financiero-empresa-espanola

VII Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola

El passat dia 10 de maig CEPYME va presentar el “VII Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola”, un informe que, des de fa 3 anys, desenvolupen en col·laboració amb l’escola de negocis EADA i que dibuixa una radiografia bastant aproximada de la situació actual de les nostres empreses.

descarga_pdf VII Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola

X